Ρώμη: Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για την αιώνια πόλη από το Sigature Travel

Η Ρώμη είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Πλούσια ιστορία, σπουδαία μνημεία, ατελείωτα μουσεία, νόστιμη κουζίνα και ιταλικό ταμπεραμέντο! Συνηθίζεται να ακούγεται πως και μια ζωή δεν φτάνει για νιώσετε την Ρώμη, και ίσως να μην έχουν άδικο. Μια πόλη τόσο γεμάτη και ζωντανή, που κάθε επισκέπτης της αναγεννιέται και υποκλίνεται στο μεγαλείο της. Για dolce vita στη Ρώμη, έρχεστε;

Ακολουθούν προτάσεις για να προσθέσετε στην to-do λίστα σας για το ταξίδι σας στη Ρώμη!

1. Κολοσσαίο

Σχεδόν συνώνυμο με την ιταλική πρωτεύουσα, το γιγαντιαίο αμφιθέατρο της αρχαίας ρωμαϊκής αυτοκρατορίας – όπως λέει άλλωστε και το όνομά του – προκαλεί δέος στους επισκέπτες του. Δε νοείται ταξίδι στη Ρώμη χωρίς μια στάση στο επιβλητικό Κολοσσαίο! Πρόκειται για το μεγαλύτερο αμφιθέατρο της Αρχαίας Ρώμης, με χωρητικότητα 50.000 θεατών. 

2.Ευχή στην Φοντάνα ντι Τρέβι

Σας συμβουλεύουμε στο ταξίδι σας να έχετε κέρματα πάνω σας, και για πιο λόγο; φυσικά για να κάνετε μια ευχή στο πασίγνωστο σιντριβάνι. Σύμφωνα με την παράδοση, αν ρίξετε κέρμα στο σιντριβάνι θα επιστρέψετε κάποια στιγμή στη Ρώμη. Το μεγαλύτερο μπαρόκ σιντριβάνι της Ρώμης σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Νικόλα Σάλβι. Είναι ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα της Ρώμης.

3.Πάνθεον

Το Πάνθεον είναι το παλιότερο κτήριο στον κόσμο που χρησιμοποιείται ακόμα. Από τον 7ο αιώνα μ.Χ, λειτουργεί ως καθολική εκκλησία. Αρμονικό και μυστηριώδες, θεωρείται από πολλούς ως το πιο τέλειο κτίριο στον κόσμο. Μόλις εισέλθετε στο κτίριο, σηκώστε το βλέμμα σας ψηλά  ακολουθήστε με αυτό τις ακτίνες του ήλιου, που μπαίνουν από το στρογγυλό άνοιγμα της οροφής και φωτίζουν το εσωτερικού του ναού.

4.Ρωμαϊκή Αγορά και Παλατινός Λόφος

Ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μνημεία είναι η Αψίδα του Σεπτίμιου Σεβήρου και τα ερείπια του βήματος του Καίσαρα, από όπου εκφωνούσε τους λόγους του.  Περιηγηθείτε στο χώρο και ταξιδέψτε πίσω στο χρόνο.  Σύμφωνα με το μύθο, ο Ρωμύλος δολοφόνησε το δίδυμο αδερφό του Ρώμο σε αυτό το σημείο και ίδρυσε τη Ρώμη το 753 πΧ. Η Ρωμαϊκή Αγορά είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Ρώμης.

5.Piazza Navona

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές και κοσμικές πλατείες της Ρώμης, γεμάτη από καφέ, εστιατόρια και πλανόδιους ζωγράφους που έχουν μετατρέψει την πλατεία σε μια υπαίθρια γκαλερί.

Tip: Απολαύστε ένα aperitivo σε κάποιο από τα υπαίθρια καφέ που βρίσκονται στην πλατεία για μια δόση ιταλικής… dolce vita.

6. Ανεβείτε στον τρούλο της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου

Ο τρούλος της βασιλικής του Αγίου Πέτρου δεσπόζει στον ουρανό της Ρώμης. Η εκκλησία του Αγίου Πέτρου βρίσκεται στην Πόλη του Βατικανού και υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε μέρα. Χαρακτηρίζεται για το μέγεθος του και τον πλούσιο διάκοσμο, καθώς για τα αριστουργήματα που φιλοξενεί, όπως η περίφημη Πιετά (Pietà), ένα μαρμάρινο γλυπτό, έργο του Μιχαήλ Αγγέλου

7. Το Κάστρο των Αγγέλων

Γνωστό ως Καστέλ Σαντ’ Άντζελο (Castel Sant’Angelo), βρίσκεται στη δυτική όχθη του Τίβερη κοντά στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Το πανύψηλο κυλινδρικό κτίριο είχε παραγγείλει ο αυτοκράτορας Αδριανός και το προόριζε ως μαυσωλείο για τον ίδιο και την οικογένειά του.

8. Eπισκεφθείτε τις εκκλησίες της Ρώμης

Η Ρώμη είναι η καρδιά της Καθολικής Εκκλησίας, για αυτό έχει πάνω από 900 εκκλησίες, μερικές από τις οποίες αξίζει πραγματικά να επισκεφθείτε, όπως: α) Basilica di San Pietro στο Βατικανό β) Basilica di San Giovanni στο Laterano, είναι ο καθεδρικός ναός και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μετά τη Basilica di San Pietro γ) Basilica di San Paolo Fuori le Mura, στην οποία βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παύλου
δ) Basilica di Santa Maria Maggiore, το μεγαλύτερο ιερό της πόλης που χτίστηκε για την Παναγία.

9. Απολαύστε ένα gelato

Η Ιταλία είναι η χώρα που γέννησε το παγωτό, σε κάθε γωνία θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα gelato. Κοντά στην Φοντάνα ντι Τρέβι βρίσκεται το ένα από τα δύο καλύτερα καταστήματα παγωτού στη Ρώμη, το San Crispino στην Via della Panatteria. Συνήθως έχει τεράστια ουρά αλλά μόλις το γευτείτε θα ξεχάσετε την αναμονή. Το άλλο κατάστημα είναι το Giolliti που βρίσκεται στη Via Uffici del Vicario, που και σε αυτό η αναμονή είναι μεγάλη. Φυσικά θα σας συμβουλεύαμε να δοκιμάσετε και από τα δύο, ως γνήσιοι τουρίστες.

Ελάτε μαζί μας σε ένα από τα προγράμματα για Ρώμη!

Ταξιδεύετε στην Ρώμη; Βρείτε την κατάλληλη δραστηριότητα για εσάς

espa2 banner
Μετάβαση στο περιεχόμενο