Βαρκελώνη: Στην πόλη του Gaudí και του Καταλανικού Μοντερνισμού
4 ημέρες – Αναχωρήσεις: 14/11, 26/11
Η Βαρκελώνη είναι μια πόλη που διαβάζεται μέσα από την αρχιτεκτονική της. Σε αυτό το ταξίδι των 4 ημερών, η γνωριμία με την καταλανική πρωτεύουσα έχει ως βασικό άξονα τον Gaudí, τον Καταλανικό Μοντερνισμό και τη δημιουργική ταυτότητα που διαμόρφωσε την εικόνα της πόλης τον 20ό αιώνα.
Η πρώτη ημέρα ξεκινά με μια πανοραμική διαδρομή από το Montjuïc και το Ολυμπιακό Στάδιο μέχρι την Plaza España, την Gran Via και το Passeig de Gràcia. Εκεί, το Τετράγωνο της Διχόνοιας, η Casa Batlló και η Casa Milà δίνουν την πρώτη ισχυρή εικόνα της αρχιτεκτονικής του Gaudí. Η επίσκεψη στο Park Güell, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, συμπληρώνει αυτή την πρώτη επαφή με το έργο του, πριν η διαδρομή περάσει από το Ολυμπιακό Λιμάνι και την Barceloneta.
Ο Καταλανικός Μοντερνισμός στο επίκεντρο
Η δεύτερη ημέρα εστιάζει σε δύο από τα σημαντικότερα δείγματα του Καταλανικού Μοντερνισμού. Πρώτη στάση είναι το Hospital de la Santa Creu i Sant Pau του Lluís Domènech i Montaner και στη συνέχεια, μέσω της λεωφόρου του Gaudí, η διαδρομή οδηγεί στη Sagrada Familia, το πιο αναγνωρίσιμο έργο του αρχιτέκτονα και ένα από τα σημαντικότερα σημεία της Βαρκελώνης.
Από τον Dalí στη Girona
Το ταξίδι ξεφεύγει από τα όρια της πόλης την τρίτη ημέρα, με προορισμό το Figueres, γενέτειρα του Salvador Dalí. Στο Μουσείο-Θέατρο Dalí βρίσκεται η μεγαλύτερη συλλογή έργων του καλλιτέχνη, μαζί με τη μόνιμη έκθεση κοσμημάτων που σχεδίασε ο ίδιος.
Η συνέχεια οδηγεί στη Girona, με τον Καθεδρικό Ναό, την εβραϊκή συνοικία Call και τα χαρακτηριστικά ζωγραφιστά σπίτια στις όχθες του ποταμού Onyar.
Ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη 4 ημερών που συνδυάζει αρχιτεκτονική, τέχνη και διαφορετικές πόλεις της Καταλονίας, με έντονο πολιτιστικό χαρακτήρα και ξεκάθαρη θεματική ταυτότητα.
Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα ή επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.
Ακολουθήστε μας στο Facebook & το Instagram.
Ανακαλύψτε όλα τα διαθέσιμα ταξίδια στην Ισπανία
-
Destination
1η Μέρα Πρώτη επαφή με την πόλη, πρώτη επαφή με τον Gaudi
2η Μέρα Καταλανικός Μοντερνισμός
3η Μέρα Barcelona – Figueres – Girona
4η Μέρα Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή
| 4 ΗΜΕΡΕΣ - ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 14/11, 26/11 | ΔΙΚΛΙΝΟ | ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ | ΠΑΙΔΙΚΟ | ΦΟΡΟΙ |
| ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ HOTEL REGENTE / EVENIA ROSELLO / CATALONIA RAMBLAS | 645,00€ | 885,00€ | 595,00€ | 145€ AEGEAN |
ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN 14/11, 26/11
| A3 710 | ATH BCN | 08:10 | 10:25 |
| A3 713 | BCN ATH | 19:40 | 23:30 |
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
- Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΑΘΗΝΑ. • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων.
- Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
- Μεταφορές από / προς αεροδρόμιο και ξενοδοχείο Βαρκελώνης.
- Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με τοπικό ξεναγό.
- Ενημερωτικά έντυπα / χάρτες.
- Αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας.
- Φ.Π.Α.
- Ασφάλεια ταξιδίου (αστικής ευθύνης).
- Ειδική ασφάλεια COVID-19.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
- Είσοδοι σε μουσεία / μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, πάρκα θεαμάτων, ακουστικά (whispers), εισιτήρια άλλων μέσων ( συγκοινωνίας ή αναψυχής), extra περιηγήσεις ή πρόσθετες αμοιβές ξεναγών, για ‘’ extra’’ προγράμματα διασκέδασης, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, επιπλέον γεύματα, ποτά, καθώς και ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
- Δημοτικός φόρος