Κάιρο – Αλεξάνδρεια
Από τις επιβλητικές Πυραμίδες της Γκίζας μέχρι τη μεσογειακή Αλεξάνδρεια, η Αίγυπτος αποκαλύπτει διαφορετικές πτυχές της ιστορίας και του πολιτισμού της. Ένα οργανωμένο ταξίδι στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια μάς φέρνει κοντά στα σπουδαιότερα μνημεία του αρχαίου κόσμου, αλλά και σε γειτονιές, αγορές και ιστορικούς τόπους που εξακολουθούν να αποτελούν μέρος της καθημερινής ζωής.
5 ημέρες – Αναχωρήσεις: 03/01, 14/02, 01/03, 12/03
Σε αυτή την πενθήμερη εκδρομή γνωρίζουμε δύο από τις σημαντικότερες πόλεις της χώρας, με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, εμβληματικά μουσεία και μνημεία που συνδέονται με την ελληνική παρουσία στην Αίγυπτο.
Κάιρο: Από τις Πυραμίδες της Γκίζας στο Grand Egyptian Museum
Η αιγυπτιακή πρωτεύουσα είναι μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις, όπου οι σύγχρονοι ρυθμοί συνυπάρχουν με μνημεία χιλιάδων ετών. Η επίσκεψή μας στο οροπέδιο της Γκίζας μάς φέρνει μπροστά στις περίφημες Πυραμίδες και τη Μεγάλη Σφίγγα, δύο από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Η γνωριμία μας με την αρχαία Αίγυπτο συνεχίζεται στο Grand Egyptian Museum, μέσα από σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα και θησαυρούς της εποχής των Φαραώ. Πρόκειται για μια επίσκεψη που συμπληρώνει την εμπειρία της Γκίζας, προσφέροντας μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού.
Αλεξάνδρεια: Στα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Καβάφη
Η ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια μάς μεταφέρει στις ακτές της Μεσογείου, σε μια πόλη με ξεχωριστή θέση στην ελληνιστική ιστορία. Ιδρυμένη από τον Μέγα Αλέξανδρο, η Αλεξάνδρεια εξελίχθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα πνευματικά κέντρα της αρχαιότητας, διατηρώντας μέχρι σήμερα έντονα στοιχεία της πολυπολιτισμικής της ταυτότητας.
Θα επισκεφθούμε τη σύγχρονη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, θα γνωρίσουμε την ιστορία της ελληνικής παροικίας και θα βρεθούμε στο Σπίτι του Κωνσταντίνου Καβάφη, του σπουδαίου ποιητή που συνέδεσε τη ζωή και το έργο του με την πόλη.
Στο παραλιακό μέτωπο θα συναντήσουμε επίσης το επιβλητικό Φρούριο Κάιτ Μπέη, χτισμένο στη θέση όπου βρισκόταν ο θρυλικός Φάρος της Αλεξάνδρειας, ένα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου.
Παλαιό Κάιρο, ιστορικά μνημεία και ανατολίτικες αγορές
Η περιήγηση στο Κάιρο συνεχίζεται με την ανακάλυψη της θρησκευτικής και πολιτιστικής του κληρονομιάς. Στο Παλαιό Κάιρο επισκεπτόμαστε τον Ελληνορθόδοξο Ναό του Αγίου Γεωργίου, ενώ στην Ακρόπολη του Σαλαντίν γνωρίζουμε το περίφημο Τέμενος του Μοχάμεντ Άλι, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τη θέα προς την πόλη.
Μία ακόμη σημαντική στάση είναι το Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού (NMEC), όπου ξεχωρίζει η Αίθουσα των Βασιλικών Μουμιών. Εδώ η ιστορία αποκτά διαφορετική διάσταση, καθώς ερχόμαστε σε επαφή με μερικούς από τους σημαντικότερους ηγεμόνες της αρχαίας Αιγύπτου.
Από τα ιστορικά μνημεία περνάμε στη ζωντανή ατμόσφαιρα του Χαν Ελ Χαλίλι, με τα στενά σοκάκια, τα παραδοσιακά εργαστήρια και τα καταστήματα γεμάτα μπαχαρικά, αρώματα, κοσμήματα και χειροποίητα αντικείμενα.
Η εμπειρία συμπληρώνεται με μια βραδινή κρουαζιέρα στον Νείλο, με δείπνο και παραδοσιακό ψυχαγωγικό πρόγραμμα, όπως προβλέπεται για τις αντίστοιχες αναχωρήσεις.
Με αναχωρήσεις τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2027, το πενθήμερο ταξίδι στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να γνωρίσουν την Αίγυπτο μέσα από την ιστορία, την τέχνη και τις διαφορετικές πολιτισμικές επιρροές της.
Highlights για το ταξίδι στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια:
- Τις επιβλητικές Πυραμίδες της Γκίζας και τη μυστηριώδη Σφίγγα, διαχρονικά σύμβολα της αρχαίας Αιγύπτου.
- Το εντυπωσιακό Grand Egyptian Museum, με μοναδικούς θησαυρούς και σημαντικά ευρήματα της φαραωνικής ιστορίας.
- Την κοσμοπολίτικη Αλεξάνδρεια, την πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με τον ξεχωριστό μεσογειακό χαρακτήρα της.
- Τη σύγχρονη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, το Σπίτι του Κωνσταντίνου Καβάφη και το επιβλητικό Φρούριο Κάιτ Μπέη.
- Το Παλαιό Κάιρο και τον Ελληνορθόδοξο Ναό του Αγίου Γεωργίου, που συνδέεται στενά με την παρουσία του ελληνισμού στην πόλη.
- Την ιστορική Ακρόπολη του Σαλαντίν και το περίφημο Τέμενος του Μοχάμεντ Άλι.
- Το πολύχρωμο Χαν Ελ Χαλίλι, με τα δαιδαλώδη σοκάκια, τα παραδοσιακά εργαστήρια, τα αρώματα και τα καταστήματά του.
- Το Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού (NMEC) και την εντυπωσιακή Αίθουσα των Βασιλικών Μουμιών, όπου παρουσιάζονται μερικοί από τους σημαντικότερους Φαραώ της αρχαίας Αιγύπτου.
- Τη μαγεία του Καΐρου τη νύχτα, απολαμβάνοντας μια ξεχωριστή κρουαζιέρα στον Νείλο με δείπνο και παραδοσιακό ψυχαγωγικό πρόγραμμα.
Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα ή επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.
Ακολουθήστε μας στο Facebook & το Instagram.
Ανακαλύψτε όλα τα διαθέσιμα ταξίδια στη Μέση Ανατολή
-
Destination
1η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΚΑΪΡΟ – ΒΡΑΔΙΝΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΝΕΙΛΟ
2η Ημέρα: ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΓΚΙΖΑΣ – ΣΦΙΓΓΑ – GRAND EGYPTIAN MUSEUM
3η Ημέρα: ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
4η Ημέρα: ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΪΡΟ – ΑΚΡΟΠΟΛΗ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – KHAN EL KHALILI
5η Ημέρα: ΚΑΪΡΟ – ΑΘΗΝΑ
| Αναχώρηση | Early Booking | Κανονική τιμή | Επιβάρυνση μονόκλινου |
|---|---|---|---|
| Θεοφάνια: 03–07/01/2027 | €945 | €995 | +€200 |
| 14–18/02/2027 01–05/03/2027 | €895 | €945 | |
| Καθαρά Δευτέρα: 12–16/03/2027 | €895 | €945 |
- Οι τιμές Early Booking ισχύουν για περιορισμένο αριθμό θέσεων. Μετά την εξάντλησή τους εφαρμόζεται η κανονική τιμή, με προσαύξηση €50 ανά άτομο.
- Έκπτωση παιδιού έως 11 ετών στο δωμάτιο με 2 ενήλικες: -30€
Περιλαμβάνονται:
- Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με απευθείας πτήσεις της Air Cairo
- Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων (255€ / άτομο)
- Αποσκευές ανά άτομο: μία χειραποσκευή έως 7 κιλά & μία αποσκευή έως 23 κιλά
- 4 διανυκτερεύσεις στο Pyramisa Hotel Cairo 5* σε Deluxe δωμάτια
- Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
- Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο του Καΐρου
- Υπηρεσία υποδοχής και βοήθειας στο αεροδρόμιο
- Μετακινήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές με τουριστικό λεωφορείο, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
- Όλες οι είσοδοι στα μουσεία, στους αρχαιολογικούς χώρους και στα αξιοθέατα που αναφέρονται στο πρόγραμμα
- 2 γεύματα σε τοπικά εστιατόρια στο Κάιρο και 1 γεύμα σε τοπικό εστιατόριο στην Αλεξάνδρεια
- Ελληνόφωνος ξεναγός-συνοδός
- Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου και 24ωρο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης
- Ταξιδιωτική ασφάλεια με βασικές ιατροφαρμακευτικές καλύψεις στον προορισμό
- ΦΠΑ
Δεν περιλαμβάνονται:
- Βίζα εισόδου στην Αίγυπτο: 35€ ανά άτομο (πληρωτέα τοπικά)
- Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά: 5€ ανά ημέρα ανά άτομο (πληρωτέα τοπικά)
- Η είσοδος στο εσωτερικό των Πυραμίδων
- Ποτά κατά τη διάρκεια ή εκτός των γευμάτων
- Αναβάθμιση ταξιδιωτικής ασφάλειας με καλύψεις και για Covid – 19: 25€ ανά άτομο
- Στην αναχώρηση 12/03 δεν περιλαμβάνεται η βραδινή κρουαζιέρα στον Νείλο λόγω της ώρας άφιξης στο Κάιρο. Διατίθεται προαιρετικά, με κόστος €60 ανά άτομο
- Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα
Πτήσεις με Air Cairo:
| 03/01/2027 SM652 Αθήνα – Κάιρο 12:00 - 13:50 07/01/2027 SM651 Κάιρο – Αθήνα 18:00 - 20:00 |
| 14/02/2027 SM652 Αθήνα – Κάιρο 12:00 - 13:50 18/02/2027 SM651 Κάιρο – Αθήνα 18:00 - 20:00 |
| 01/03/2027 SM652 Αθήνα – Κάιρο 11:55 - 13:45 05/03/2027 SM651 Κάιρο – Αθήνα 17:00 - 19:00 |
| 12/03/2027 SM652 Αθήνα – Κάιρο 19:55 - 21:45 16/03/2027 SM651 Κάιρο – Αθήνα 14:00 - 16:00 |
Χρήσιμες πληροφορίες:
- Για το ταξίδι απαιτείται διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον 6 μηνών από την ημερομηνία επιστροφής από την Αίγυπτο. Το διαβατήριο πρέπει να διαθέτει κενές σελίδες. Οι ταξιδιώτες που δεν διαθέτουν ελληνικό διαβατήριο οφείλουν να ενημερώνονται εγκαίρως από τις αρμόδιες προξενικές αρχές για τις προϋποθέσεις εισόδου που ισχύουν για την εθνικότητά τους.
- Τα τρίκλινα δωμάτια είναι συνήθως δίκλινα δωμάτια με πρόσθετη κλίνη.
- Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να διαφοροποιηθεί για λειτουργικούς λόγους, χωρίς να παραλειφθεί κάποια από τις προβλεπόμενες υπηρεσίες.
- Τα αναγραφόμενα ωράρια πτήσεων είναι προγραμματισμένα και ενδέχεται να τροποποιηθούν από την αεροπορική εταιρεία. Τυχόν αλλαγές θα γνωστοποιούνται εγκαίρως στους ταξιδιώτες.