Αρκαδία: τι είδαμε στο ταξίδι εξοικείωσης στο ορεινό διαμάντι της Ελλάδας

Συνεχίζονται οι δράσεις του Επιμελητηρίου για την ανάδειξη του προορισμού.

Γράφει η Μαρία Αλιφραγκή

Εξοικείωση με την Αρκαδία: ποιοι συμμετείχαν;

Πρωτοβουλία δυναμικής προώθησης του προορισμού Αρκαδία σε Έλληνες δημοσιογράφους από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε εξειδικευμένα γραφεία εσωτερικού τουρισμού, ολοκλήρωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Αρκαδία: φωτογραφία κολλάζ -  αριστερά το κάστρο της Καρύταινας, δεξιά ο ποταμός Λούσιος
Αριστερά το κάστρο της Καρύταινας, δεξιά ο ποταμός Λούσιος

Πιστό το επιμελητήριο Αρκαδίας στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του νομού, καθώς και στις εξαγγελίες του για την υλοποίηση δράσεων, ώστε να προβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ομορφιές του τόπου.

Αρχής γενομένης της 4λεπτης διαφημιστικής ταινίας « This is Arcadia» συνεχίζει  με την διοργάνωση ταξιδίου εξοικείωσης για πράκτορες και δημοσιογράφους. Απώτερος σκοπός του εγχειρήματος είναι: – Ο επαναπροσδιορισμός της Αρκαδίας ως προορισμός με απαράμιλλες εναλλαγές και ανεξερεύνητες αντιθέσεις, ένας τόπος αμέτρητων εμπειριών που μπορεί να ζήσει ο επισκέπτης όλο το χρόνο. – Η Αρκαδία να επανακαθοριστεί στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής και τη στήριξη του αρκαδικού επιχειρείν. Η τουριστική καμπάνια εδραιώνει την Αρκαδία στη συνείδηση των επισκεπτών ως προορισμό που διαθέτει τα πάντα, με έμφαση στην προσφορά των εμπειριών και όχι μόνο στις ενδιάμεσες υπηρεσίες, δίνοντάς τους μια μοναδική και αυθεντική ταυτότητα. Παράλληλα αναδεικνύει την ποικιλομορφία, την εξειδίκευση και τη διαφοροποίηση των τουριστικών προϊόντων, με κύριο γνώμονα τις νέες τάσεις ζήτησης για βιωματικές δραστηριότητες στην Αρκαδία. Παράλληλα παρουσιάζει την Αρκαδία ως ιδανικό προορισμό τόσο για εναλλακτικά όσο και για οικογενειακά ταξίδια.

Αρκαδία: πανοραμική φωτογραφία από τα Λαγκάδια Αρκαδίας
Πανοραμική φωτογραφία από τα Λαγκάδια Αρκαδίας

Ακολουθεί η περιγραφή του προγράμματος που φέρει την υπογραφή του προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννη Τρουπή και των  συνεργατών του που ως άξιοι πρεσβευτές του τόπου τους   μας ξενάγησαν στα ομορφότερα αξιοθέατα της ορεινής Αρκαδίας.

Αρκαδία: τι μπορώ να κάνω μέσα σε τρεις ημέρες στην Αρκαδία;

1η ημέρα: Αθήνα – Βυτίνα, Λαογραφικό μουσείο – Περίπατος στα Λαγκάδια

Αναχωρήσαμε το πρωί στις 11.00 για τη Βυτίνα, με τη πρώτη ξενάγηση να μας βρίσκει στο Λαογραφικό Μουσείο Βυτίνας όπου στεγάζεται σε ένα πετρόχτιστο κτίριο στην κεντρική πλατεία  και παρουσιάζει 650 αντικείμενα και εργαλεία από την πλούσια παράδοση του τόπου.

Σιγά σιγά  άνοιξε η  όρεξη μας και έτσι απολαύσαμε το πρώτο μας γεύμα  σε παραδοσιακή ταβέρνα της Βυτίνας, «Το τσιπουράδικο του Παντελή» Το απόγευμα συνεχίσαμε για τον πρώτο σταθμό διανυκτέρευσης τα ιστορικά «Λαγκάδια» , ένα χωριό στη Γορτυνία, κτισμένο σε απότομη πλαγιά βουνού, πατρίδα των Δεληγιανναίων, των Δημητρακόπουλων αλλά και άλλων αγωνιστών του 1821. Διανυκτερεύσαμε στο ξενοδοχείο «ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ» της αλυσίδας «MANIATIS HOTELS»

Αρκαδία: παραδοσιακό παντοπωλείο στα Λαγκάδια Αρκαδίας. Αναγράφεται ταμπέλα που γράφειο Γεύσεις Κανέλλας - traditional products
Παραδοσιακό παντοπωλείο στα Λαγκάδια Αρκαδίας

2η ημέρα: Μονή Φιλοσόφου & Πεζοπορία στο Λούσιο – Επίσκεψη στη Μονή Τιμίου Προδρόμου – Δημητσάνα – Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης – Στεμνίτσα – Ελληνικό

Με τις αποσκευές ανα χείρας αναχωρήσαμε για την πιο παλιά και ιστορική μονή της Αρκαδίας την «Παλαιά Μονή Φιλοσόφου», χρονολογείται απο το 963 μ. Χ και αποτελεί ένα απο τα παλαιότερα Βυζαντινά μνημεία της Ελλάδας. 

Κάποια πιο… αθλητικά άτομα, αποφάσισαν να εξερευνήσουν το Menalon Trail, κάνοντας πεζοπορία ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση, εξερευνώντας μονοπάτια άγριας φύσης και μαθαίνοντας περισσότερα για την προϊστορία και την ιστορία της ευρύτερης περιοχής. Ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν αξιοθέατα του μονοπατιού όπως η Παλαιά Μο΄νή Φιλοσόφου, ηλικίας περίπου 1.000 ετών (!), το κρυφό σχολειό της κοιλάδας και φυσικά η Μονή Τιμίου Προδρόμου

Συνεχίσαμε για τη γραφική Δημητσάνα όπου και επισκεφθήκαμε το εξαιρετικά ενδιαφέρον   «Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης» . Με την αναλυτική παρουσίαση της υπευθύνου του μουσείου που ανήκει στον Όμιλο Πειραιώς μάθαμε για τη σημασία της υδροκίνησης για την παραγωγή διαφόρων προϊόντων στην παραδοσιακή κοινωνία

Αλευρόμυλος στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Ακολούθησε γεύμα στην  παραδοσιακή Ταβέρνα της Δημητσάνας .«Καλλιθέα». Συνεχίσαμε το ταξίδι ατην εξίσου όμρφη Στεμνίτσα  με επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Στεμνίτσας, ένα ιστορικό κτίσμα του 18ου αι., που φιλοξενεί σπάνιες αναπαραστάσεις παραδοσιακών εργαστηρίων της περιοχής και του εσωτερικού στεμνιώτικου σπιτιού. Το βράδυ καταλήξαμε στο χωριό «Ελληνικό» και δειπνήσαμε στην παραδοσιακή ταβέρνα «Γεωργαντάς»    

3η ημέρα: Καρύταινα – Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης – Μεγαλόπολη

Μετά απο τόσες όμορφες εναλλαγές παραστάσεων αναχωρήσαμε για το «Τολέδο της Ελλάδας»  τον παραδοσιακό οικισμό της  Καρύταινας.  Οπλίσαμε τις μηχανές και τα κινητά μας για να απαθανατίσουμε το μαγευτικό σκηνικό: Στενά δρομάκια που οδηγούν σε γειτονιές με παλιά πέτρινα σπίτια, βυζαντινές εκκλησιές και αρχοντικά του 19ου αι. όλα εξαιρετικά δείγματα φράγκικης και βυζαντινής αρχιτεκτονικής με κορυφαίο αξιοθέατο το εντυπωσιακό πέτρινο γεφύρι με τη μικρή Βυζαντινή εκκλησία που στόλισε το  τελευταίο Ελληνικό πεντοχίλιαρο πριν την υποδοχή του ευρώ. Ξεχωρίζουν το Κάστρο της Καρύταινας και φυσικά το Σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη!

Προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, εκεί που κάποτε ήταν το σπίτι του, στην Καρύταινα

Ακολούθησε επίσκεψη στο μεγαλύτερο θέατρο σε χωρητικότα του Ελληνικού κόσμου, στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης  που αποτέλεσε σπουδαίο πνευματικό και καλλιτεχνικό κέντρο τον 3ο αιώνα π.Χ

Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης

Το μεσημέρι μια άλλη γαστρονομική έκπληξη μας περίμενε, το γεύμα στο πανέμορφο εστιατόριο της Μεγαλόπολης  «Urbana Gastroteka» Επιστρέψαμε  το απόγευμα στην Αθήνα με τις καλύτερες εντυπώσεις για τους επαγγελματίες της Αρκαδίας και τις ομορφιές της περιοχής.

Παραδοσιακό παντοπωλείο της Αρκαδίας

Την οργάνωση της αποστολής  επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος κ. Χάρης Ντιγριντάκης και η εταιρεία «TME»

Το πρόγραμμα αυτό έχει ήδη καταταχθεί στα προτεινόμενα του Signature travel για τους Ελληνες και ξένους πελάτες του.

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω;

Μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας παρακάτω ή να μας καλέσετε στο τηλέφωνο 2103245620

    Για ενημέρωση διαθεσιμότητας παρακαλούμε αναφέρετε: αριθμό ενηλίκων, αριθμό & ηλικίες παιδιών, ημερομηνίες ταξιδιού

    Σημείωση :Τα πεδία με το (*) είναι υποχρεωτικά

    espa2 banner
    Μετάβαση στο περιεχόμενο