Βόλτα με γόνδολα στη Βενετία: μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε

Η γόνδολα είναι το αδιαμφισβήτητο σύμβολο της Βενετίας. Οι γυαλιστερές μαύρες γόνδολες είναι τόσο χαρακτηριστικές για την πόλη όσο και τα ίδια τα κανάλια της. Ωστόσο, η άποψη ότι μια βόλτα με τη γόνδολα δεν είναι παρά μια υπερτιμημένη «τουριστική παγίδα» αποκτά ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές. Είναι, όμως, αλήθεια αυτό;

photo @mariamadan.s

Πράγματι, η εμπειρία της γόνδολας κοστίζει αρκετά. Συγκεκριμένα, η επίσημη τιμή για μια βόλτα 30’ ανέρχεται στα 80€, ενώ, μετά τις 19:00 το απόγευμα, για 35’ απαιτείται το ποσό των 100€. Όμως, μια βόλτα με γόνδολα στη Βενετία αποτελεί μια κυριολεκτικά μοναδική εμπειρία, αφού πουθενά αλλού στον κόσμο δεν υπάρχουν γόνδολες. Επίσης, η Βενετία είναι, ίσως, η πιο ξεχωριστή πόλη στον κόσμο. Χτισμένη εξολοκλήρου πάνω στο νερό, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να απολαύσει κανείς την υπέρμετρη ομορφιά της παρά από αυτή τη θέση ακριβώς: το νερό.
Ενώ, λοιπόν, είχαμε κι εμείς τους ενδοιασμούς μας για το αν τελικά η βόλτα με τη γόνδολα αξίζει τον κόπο, αποφασίσαμε να μη φύγουμε από τη Βενετία χωρίς να δοκιμάσουμε κι αυτή την εμπειρία. Κι ευτυχώς που το κάναμε. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς πόσο μαγικό είναι να βλέπεις αυτή την απίστευτα όμορφη πόλη καθώς η γόνδολα χαϊδεύει την επιφάνεια του νερού από κανάλι σε κανάλι. Αν είστε τυχεροί και ο γονδολιέρης σας έχει κέφια, ίσως σας χαρίσει και λίγες στροφές από κάποιο παλιό βενετσιάνικο τραγούδι. Και τότε σίγουρα θα αναρωτηθείτε μήπως τελικά ονειρεύεστε.

photo @tanja_katariina

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για μια αξέχαστη εμπειρία:

– Μην παρασυρθείτε από τις ιστοσελίδες που προτρέπουν τους ταξιδιώτες να κάνουν κράτηση της θέσης τους στη γόνδολα για περίπου 50€ ανά άτομο. Θα βρεθείτε στριμωγμένοι ανάμεσα σε αγνώστους μιας και η γόνδολα επίσημα χωράει έως και 6 άτομα και θα έχετε, τελικά, πληρώσει περισσότερα χρήματα διότι η απλή βόλτα κοστίζει 80€ ανά γόνδολα κι όχι ανά άτομο. Δεν υπάρχει λόγος να γίνει κράτηση εκ των προτέρων. Υπάρχουν άπειροι γονδολιέρηδες σε ολόκληρη τη Βενετία που σας περιμένουν.

– Συμφωνείστε από πριν με το γονδολιέρη σας τη διάρκεια της βόλτας σας και βεβαιωθείτε ότι θα σας χρεώσει την επίσημη τιμή που έχει ορίσει η Πόλη της Βενετίας.

– Ζητήστε από το γονδολιέρη σας να σας πάει βόλτα στα μικρότερα κανάλια κι αποφύγετε το Μεγάλο Κανάλι. Γειτονιές όπως το Καστέλο και το Καναρέτζιο προσφέρονται για ρομαντικές βόλτες στα πιο ήσυχα και γραφικά κανάλια της Βενετίας.
– Τέλος, σας προτείνουμε να απολαύσετε τη βόλτα σας με τη γόνδολα την ώρα που δύει ο ήλιος και σας υποσχόμαστε ότι δεν θα το μετανιώσετε.

Δείτε τα οργανωμένα πακέτα μας για Ιταλία εδώ

Ευχαριστούμε το It’s all Trip To Me και το Travelvibe για την παραχώρηση του άρθρου.

espa2 banner
Μετάβαση στο περιεχόμενο