Λισσαβόνα: Το διαμάντι της Ιβηρικής χερσονήσου

Αν μας ρωτούσε κάποιος ποια είναι η καλύτερη πόλη που έχουμε επισκεφθεί μέχρι τώρα, θα απαντούσαμε χωρίς δισταγμό “Λισαβόνα”!!! Μας εξέπληξε τόσο θετικά που δεν το περιμέναμε σε σχέση με τις αρχικές μας προσδοκίες. Παρακάτω θα διαβάσετε έναν πλήρη οδηγό για 5 ημέρες (4 διανυκτερεύσεις) για τη Λισαβόνα + 1 ημερήσια εκδρομή στα περίχωρα της πολης. Λοιπόν, χαλαρώστε και αφήστε μας να σας ταξιδέψουμε!!!

Αξιοθέατα

Ας ξεκινήσουμε με το δυτικό κομμάτι της πόλης, όπου βρίσκεται το πιο σημαντικό αξιοθέατο της που δεν είναι άλλο από τον Πύργο του Μπελέμ (Torrede Belém) ενταγμένο στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς στην UNESCO. Χτίστηκε ως φρούριο στη μέση του ποταμού Τάγου την χρυσή εποχή των Ανακαλύψεων (1521) και αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά παραδείγματα του ρυθμού μανουελίνο. Φροντίστε να ανέβετε στην ταράτσα του πύργου αλλά και να δείτε όλο το βαρύ εξοπλισμό με κανόνια που διαθέτει.

Απέναντι βρίσκεται η Μονή των Ιερωνυμιτών (Mosteirodos Jeronimos), ενταγμένη στα μνημεία UNESCO και αποτελεί σύμβολο του πλούτου της εποχής των Ανακαλύψεων. Κατασκευάστηκε για να αντικαταστήσει την προηγούμενη εκκλησία αφιερωμένη στην Santa Maria de Belém και βρίσκεται μέσα ο τάφος του Βάσκο Ντε Γκάμα αλλά και του διάσημου ποιητή Φερνάντο Πεσόα. Από εκεί ξεκίνησε το περίφημο ταξίδι του ο Βάσκο Ντε Γκάμα για την Ινδία. Να ανεβείτε στον 1ο όροφο ώστε να βγάλετε φωτογραφία με φόντο το κτίριο και τον κήπο

Συμπληρώνοντας το δυτικό κομμάτι κλείνουμε με το Μνημείο των Ανακαλύψεων (Padrãodos Descobrimentos)στις εκβολές του ποταμού Τάγου, το όποιο χτίστηκε το 1960 για να τιμήσει τα 500 χρόνια μετά το θάνατο του Ερρίκου του Θαλασσοπόρου. Στις 2 όψεις του έχει όλους τους σημαντικούς θαλασσοπόρους που συνέβαλαν στην χρυσή εποχή των θαλάσσιων εξερευνήσεων. Μπορείτε να ανέβετε πάνω και να απολαύσετε την απέραντη θέα που σας χαρίζει το μνημείο. Δυστυχώς, ήταν υπό συντήρηση και είχε σκαλωσιές παντού.

Πριν την επιστροφή μας στο κέντρο, κάναμε μια στάση στη Βασιλική Εστρέλα (BasilicadeEstrella) η οποία έχει μπαρόκ και νεοκλασικό ρυθμό. Ανατέθηκε από τη βασίλισσα Μαρία την 1η της Πορτογαλίας κι ολοκληρώθηκε το 1790. Ανεβήκαμε πάνω στην οροφή της εκκλησίας, η οποία μας χάρισε απίθανη θέα και φωτογραφίες και αν δεν έχετε υψοφοβία τολμήστε να κοιτάξετε από τον επιβλητικό τρούλο προς το εσωτερικό της εκκλησίας. Η είσοδος στην εκκλησία είναι δωρεάν.

Στο κέντρο της πόλης υπάρχουν πολλά σημαντικά αξιοθέατα. Ας ξεκινήσουμε με το ναό του Αγίου Ρόκκου (IgrejadeSaoRoque) σε ρυθμό μπαρόκ, ο οποίος κατασκευάστηκε το 1619. Εξωτερικά μπορεί να μη σας γεμίζει το μάτι αλλά όταν δείτε τι υπάρχει στο εσωτερικό του θα καταλάβετε γιατί θεωρείται σημαντική. Αποτελείται από τεμπλό με οκτώ κύρια παρεκκλήσια και άλλους πέντε βωμούς με πολυτελή διακόσμηση.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο Travelvibe

espa2 banner Μετάβαση στο περιεχόμενο