Ντουμπρόβνικ: Κερδίζει όλο και περισσότερους ταξιδιώτες

Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1979, το Ντουμπρόβνικ είναι μια κάστρο-πολιτεία γεμάτη ιστορία και εκπλήξεις για τον ταξιδιώτη που έρχεται μέχρι εδώ για την γνωρίσει .

Το Ντουμπρόβνικ είναι μια πόλη περίπου 45.000 κατοίκων και υπήρξε σημαντικό λιμάνι στην θάλασσα της Αδριατικής ,μετά την Βενετία .Ανήκε στην Γιουγκοσλαβία ενώ σήμερα ανήκει στην Κροατία.

Περίπου 1500 από τους κάτοικους του, ζουν στην παλιά πόλη η οποία περικλείεται από τείχη και σφύζει από ζωή μέρα και νύχτα και οι υπόλοιποι στην γύρω περιοχή .Κύριο επάγγελμα τους ο τουρισμός που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη άνθηση ,λόγω της θέσης του στην θάλασσα της Αδριατικής αλλά και της φυσικής ομορφιάς του.

Photo @worduuup

Μην παραλείψετε στην παλιά πόλη να επισκεφτείτε τον Καθεδρικό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου ( Velika Gospa),ο αρχικός ναός βυζαντινού ρυθμού, καταστράφηκε από σεισμό το 1667 και ξαναχτίστηκε το 1713 σε μπαρόκ ρυθμό. Εντυπωσιακός ο ναός στο εσωτερικό του με έναν υπέροχο θόλο . Μια επίσκεψη στο θησαυροφυλάκιο του ναού με την μεγάλη συλλογή από λειψανοθήκες.

Φυσικά στα must sightseeing in Ντουμπρόβνικ θεωρείται ο περίπατος περιμετρικά στα παλιά τείχη ,που περικλείουν την παλιά μεσαιωνική πόλη, και έχουν μήκος 1940 μέτρα και ύψος μέχρι και 25 μέτρα. Χτίστηκαν μεταξύ του 8ου και 17ου αιώνα. Είναι μεγαλοπρεπή και καλοδιατηρημένα και καλό είναι να τα περπατήσετε νωρίς το πρωί ,με την δροσούλα ή το απόγευμα την ώρα που δύει ο ήλιος και να απολαύσετε υπέροχο ηλιοβασίλεμα προς την μεριά της θάλασσας.

Βλέποντας τα τείχη κάποια σημεία θα σας φανούν γνωστά ,σαν να τα έχετε ξαναδεί και ναι έχετε δίκαιο ,τα ξαναείδαμε στην σειρά «Game of Thrones» που πολλές σκηνές της ,έχουν γυριστεί εδώ.

Περπατήσετε στην όμορφη και καλοδιατηρημένη old town ,με τους λευκούς πλακόστρωτους από ασβεστόλιθο δρόμους που λαμπυρίζουν από τον ήλιο και είναι πεντακάθαροι,ξεκινώντας από την Stradum ή Placa ,έναν κεντρικό δρόμο 300 μέτρων που στην μια άκρη του έχει ένα καμπαναριό και στο τέλος της άλλης, ένα ρολόι.

Μπορείς να φτάσεις μέχρι εδώ, οδικώς ή αεροπορικώς από την Ελλάδα, ή μιας και στο Signature Travel έχουμε ήδη οργανώσει 2 μοναδικά προγράμματα για τον υπέροχο αυτόν τόπο που σαγηνεύει χειμώνα ή καλοκαίρι!

Δες τα πακέτα μας εδώ

Ευχαριστούμε το travelvibe.gr για την παραχώρηση μέρους του κειμένου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

espa2 banner Μετάβαση στο περιεχόμενο