6 πράγματα να επισκεφτείτε στο Πόρτο και να νιώσετε σαν local

Το Πόρτο είναι δίχως υπερβολή από τις πιο όμορφες πόλεις της Πορτογαλίας. Αν έπρεπε να την χαρακτηρίσουμε με μια μόνο λέξη αυτή θα ήταν πολύχρωμη. Βρίσκεται στα Βόρεια της χώρας και  έχει ενταχθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1996. Ένα ταξίδι στο Πόρτο θα σας παρασύρει, αφήστε τις αισθήσεις σας ελεύθερες και απολαύστε μια μοναδική εμπειρία.

  1.  Ribeira

Η Ribeira είναι το κομμάτι της πόλης στις όχθες του ποταμού. Ένα μέρος γεμάτο με εστιατόρια, καφέ και μπαρ και είναι πάντοτε γεμάτη από κόσμο, με λίγα λόγια έχετε μια καλή ευκαιρία να κοινωνικοποιηθείτε. Στην Ribeira βρίσκεται και το Casa do Infante το οποίο είναι το σπίτι που γεννήθηκε ο Πρίγκηπας Henry ο Εξερευνητής.

2. Dom Luís I Bridge

Στη Ribeira βρίσκεται η γέφυρα- ορόσημο του Πόρτο, Dom Luís I Bridge. Σας προτρέπουμε να διασχίσετε κατά μήκος τη γέφυρα και να απολαύσετε τη θέα από ψηλά. Είναι από τις γέφυρες που συνδέουν τις δύο όχθες του Douro. Πόσες και πόσες φωτογραφίες της πόλης και των επισκεπτών της δεν έχουν κεντρικό θέμα ή φόντο την περίφημη αυτή γέφυρα;

3. Οι κήποι του Πόρτο

Η πόλη Πόρτο είναι γεμάτη κήπους, μια ηλιόλουστη μέρα αποτελούν νούμερο ένα επιλογή για την πρωινή σας βόλτα. Στο κέντρο της πόλης θα βρείτε, μεταξύ άλλων, το το Palacio de Cristal, έναν όμορφο και εντυπωσιακό κήπο με κρυφά σημεία και μοναδική θέα σε ολόκληρο το Πόρτο.

4. Palacio da Bolsa

Πρόκειται για το κτήριο που στεγάζει το χρηματιστήριο και το εμπορικό επιμελητήριο της πόλης, κατασκευάστηκε μεταξύ 1842 και 1850 και αρχιτέκτονας ήταν ο Joaquim da Costa Lima Júnior. Οι αίθουσες είναι διακοσμημένες πλούσια και δείχνουν το μεγαλείο της πορτογαλικής αυτοκρατορίας. Σίγουρα αξίζει να συμπεριλάβετε στο πρόγραμμα σας μια ξενάγηση σε αυτό το κτίριο.

5. Café Progresso

Το Cafe Progresso δίνει το παρόν από το 1899 στη γραφική πλατεία του Carlos Alberto,αποτελεί το παλαιότερο cafe της πόλης. Ένα από τα δημοφιλέστερα μέρη για να απολαύσετε ένα υπέροχο πρωινό, αφού συνδυάζει τη ντόπια παράδοση με τη μοντέρνα αισθητική.

6. Sweet Taste

Η ντόπια παραδοσιακή γαστρονομία είναι πλούσια και συνεχίζεται και στα γλυκά. Δεν μπορείτε να φύγετε από το Πόρτο χωρίς να δοκιμάσετε Pastel de Nata, τα μικρά ταρτάκια με ζύμη σφολιάτας και γέμιση κρέμα. Δεν έχουμε να σας κατευθύνουμε κάπου συγκεκριμένα, αφού θα τα βρείτε κυριολεκτικά παντού.

Ελάτε μαζί μας σε όλα τα παραπάνω υπέροχα μέρη του Πόρτο Πορτογαλίας στις 14/4, 13&20/5, 10/6!

espa2 banner Μετάβαση στο περιεχόμενο