Χαλκηδόνα – Καντίκιοϊ: Η Ασιατική πλευρά της Πόλης

Το Signature Travel ταξιδεύει στην Ασιατική -και όχι τόσο περπατημένη-πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Πρόκειται για έναν προορισμό που όσες φορές και να πάμε, πάντα κάτι καινούργιο θα ανακαλύψουμε. Η Ασιατική πλευρά της Πόλης είναι εξίσου ζωντανή και συναρπαστική, και σίγουρα αξίζει να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα μας.

Η Χαλκηδόνα είναι μια μεγάλη και πολυπληθής κοσμοπολίτικη περιοχή στο ανατολικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, της Τουρκίας, στην ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Έχει απέναντι το ιστορικό κέντρο της πόλης από την ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου. Έχει μια πλούσια ιστορία που χρονολογείται από την αρχαιότητα και έχει υποστεί διάφορες μεταμορφώσεις ανά τους αιώνες. Σήμερα χαρακτηρίζεται ως το πολιτιστικό κέντρο της Πόλης στο ανατολικό της τμήμα.

Στο Kadikoy μπορείτε να ζήσετε και να απολαύσετε τη ζωή των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης.

Ξεκινώντας την περιήγηση μας στην πόλη αρχικά θα δούμε το Άγαλμα του ταύρου. Πρόκειται για το πιο γνωστό σημείο συνάντησης των ντόπιων. Το άγαλμα κατασκευάστηκε από γύψινο καλούπι από τον Γάλλο γλύπτη Isidore Jules Bonheur το 1864. Στη συνέχεια απέναντι από το άγαλμα θα βρεθείτε στη Beyarihe Street. Ένας ολοζώντανος δρόμος, γεμάτος κόσμο, καταστήματα και καφέ. Η οδός ξεχωρίζει για τα χώματα της αλλά και για το ρετρό και νοσταλγικό κόκκινο τραμ της.

Αγορά Kadikoy 

Η αγορά που χαίρεσαι να ψωνίζεις. Ένας μακρύς πεζόδρομος με πληθώρα καταστημάτων, που κυμαίνονται από μανάβικα, ιχθυοπωλεία, μπαχαρικά μέχρι ζαχαροπλαστεία, καφετέριες, παμπ και εστιατόρια. Σε μια γωνία της αγοράς θα βρούμε και την Εκκλησία της Αγίας Ευφημίας, όπου χρονολογείται από το 1964.

Περιοχή Moda

Η Μόδα απέχει 15 λεπτά με τα πόδια κατά μήκος της ακτής Kadikoy. Mια πράσινη και ήσυχη περιοχή που ενδείκνυται για χαλάρωση και αποσυμπίεση από τους ρυθμούς της πόλης. Επίσης το ηλιοβασίλεμα της περιοχής, είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Στη Μόδα βρίσκεται επίσης το σπίτι-μουσείο Baris Manco (παγκόσμιας διάσημος Τούρκος τραγουδιστής και καλλιτέχνης).

Νυχτερινή ζωή Kadikoy

Kαι αν νομίζετε πως στην όχι τόσο «διάσημη» πλευρά της Κωνσταντινούπολης δεν υπάρχει νυχτερινή ζωή, κάνετε λάθος. Η νυχτερινή ζωή του Kadıköy είναι επίσης πολύ δραστήρια, γεμάτη δραστηριότητα όλες τις ώρες της ημέρας. Εδώ θα βρείτε την κατάλληλη τοποθεσία για κάθε ιδέα διασκέδασης. Η οδός Kadife, η καρδιά της νυχτερινής ζωής του Kadıköy, είναι επίσης γνωστή τοπικά ως Bars Street.

Με την ιστορική γοητεία, τη ζωντανή ατμόσφαιρα και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, το Kadıköy συνεχίζει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητας της Κωνσταντινούπολης, αντιπροσωπεύοντας τη δυναμική συγχώνευση παράδοσης και νεωτερικότητας στην ασιατική πλευρά της πόλης.

To πρόγραμμα του Signature Travel ξεχωρίζει, αφού δίνει την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να γνωρίσουν την άλλη πλευρά της Πόλης.

espa2 banner
Μετάβαση στο περιεχόμενο