Τα 6 ομορφότερα μέρη της Ιορδανίας

Ένα ταξίδι στην Ιορδανία σημαίνει μια μοναδική εμπειρία και μια περιπέτεια γεμάτη με αρχαία ιστορία και τοπία απαράμιλλης ομορφιάς. Το Signature Travel ταξιδεύει στην μοναδική Ιορδανία, σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, με ανεπανάληπτες παροχές. Παρακάτω παραθέτουμε έναν οδηγό με τα ομορφότερα (must-see) μέρη της Ιορδανίας. Ξεκινάμε;

1. Πέτρα – Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Εθνικός θησαυρός της Ιορδανίας. Πρόκειται για τη κληρονομιά των αρχαίων Ναβαταίων, του αραβικού λαού που εγκαταστάθηκε στη νότια Ιορδανία πριν από τουλάχιστον 2.000 χρόνια. Ένα μνημείο που συγκινεί, μαγεύει και και εντυπωσιάζει. Επίσης είναι ένα από τα 7 σύγχρονα θαύματα του κόσμου.

2. Ουάντι Ραμ

Η Ουάντι Ραμ , γνωστή επίσης και ως Κοιλάδα της Σελήνης είναι κοιλάδα από ψαμμίτη και γρανίτη στη νότια Ιορδανία. Βρίσκεται 60 χιλιόμετρα ανατολικά της Άκαμπα και είναι η μεγαλύτερη ουάντι (κοιλάδα) στην Ιορδανία. Η προστατευόμενη περιοχή Ουάντι Ραμ χαρακτηρίστηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO το 2012. Εκεί θα μπορέσετε να εισέλθετε και στο εσωτερικό της Ουάντι.

3. Άκαμπα

Να σας συστήσουμε μια πόλη που ακουμπά στην Ερυθρά Θάλασσα, έχει αιώνιο καλοκαίρι και ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου. Πόλη και λιμάνι της Ιορδανίας στην Ερυθρά Θάλασσα, πολύ κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Μια πόλη κτισμένη πάνω στην θάλασσα και ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς.

4. Νεκρά Θάλασσα

Πρόκειται για το χαμηλότερο μέρος στη Γη που φιλοξενεί ένα από τα πιο αλμυρά σώματα νερού του πλανήτη μας. Απέχει μόλις 45 λεπτά οδικώς, καθώς μετά την Πέτρα και το Ουάντι Ραμ η επίσκεψη σε ένα spa resort θα αποτελέσει τον ιδανικό επίλογο των διακοπών σας. Και μια υπενθύμιση, η Νεκρά Θάλασσα στην πραγματικότητα δεν είναι θάλασσα αλλά λίμνη.

5. Όρος Νέμπο

Το όρος Νέμπο είναι μια υπερυψωμένη κορυφογραμμή του Αμπαρίμ στην Ιορδανία. Αναφέρεται στην Εβραϊκή Βίβλο ως το μέρος από όπου ο Μωυσής είχε θέα στη Γη της Επαγγελίας. Το όρος Νέμπο υποστηρίζεται ότι είναι ο τόπος θανάτου του Μωυσή.

6. Αμμάν

Είναι η πρωτεύουσα της Ιορδανίας. Πρόκειται για μια πόλη με πολυδιάστατη ιστορική ταυτότητα, αρχιτεκτονικό στυλ, με πολύχρωμες αγορές και ρωμαϊκά ερείπια. Μια πόλη που αξίζει να επισκεφτείτε και να ανακαλύψετε.

Ελάτε μαζί μας σε όλα τα παραπάνω υπέροχα μέρη της Ιορδανίας και πολλά ακόμα στις 24/02!

espa2 banner
Μετάβαση στο περιεχόμενο