Ταξίδι στο Βερολίνο, την πρωτεύουσα των σπουδαίων μνημείων

Το Βερολίνο είναι από τις λίγες πόλεις που συγκεντρώνουν τόσο μοναδικού ενδιαφέροντος και καθόλου αδιάφορα μουσεία. Παρά τις τρεις δεκαετίες που έχουν περάσει από την πτώση του Τείχους μέχρι σήμερα, η γερμανική πρωτεύουσα εξακολουθεί να είναι ουσιαστικά δύο διαφορετικές, έντονες, και ποικιλόμορφες πόλεις.

Το Βερολίνο είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη. Οι Γερμανοί λένε ότι το Βερολίνο είναι μια πόλη που δεν μοιάζει με καμία άλλη στη Γερμανία. Αν θέλετε να το επιβεβαιώσετε ελάτε μαζί με το Signature Travel σε μια από τις αναχωρήσεις και ζήστε μια μοναδική εμπειρία.

Πριν ξεκινήσετε να σχεδιάζετε το επόμενο ταξίδι σας στη Γερμανία, δείτε αυτά τα 6 κορυφαία πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Βερολίνο.

1.Πύργος της Τηλεόρασης

Ο πύργος αυτός χτίστηκε το 1969 από την πρώην λαϊκή δημοκρατία της Γερμανίας. Έχει ύψος 368 μέτρα και οι περισσότεροι τουρίστες τον επισκέπτονται για να θαυμάσουν τη θέα της πόλης από ψηλά.

2.Κτήριο του Ράιχσταγκ

Το κτήριο του Ράιχσταγκ (Reichstag) στο κέντρο του Βερολίνου είναι η έδρα της Γερμανικής Βουλής. Με τον χαρακτηριστικό του θόλο, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της πρωτεύουσας. Ο γυάλινος τρούλος συμβολίζει την πολιτική διαφάνεια.

3.Νησί των Μουσείων

Πρόκειται κυριολεκτικά για το «νησί των θησαυρών» της γερμανικής πρωτεύουσας. Ένα υπέροχο σημείο της πόλης που το περιβάλει ο ποταμός Σπρεε, και έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Unesco (1999). Είναι ένα σύμπλεγμα πέντε μουσείων και στο κέντρο του βρίσκεται ο καθεδρικός ναός του Βερολίνου. 

4.Πύλη του Βρανδεμβούργου

Η Πύλη του Βρανδεμβούργου αποτελεί σήμα κατατεθέν της πρωτεύουσας της Γερμανίας και ένα σύμβολο που μέσα στα χρόνια έστεκε προκειμένου να υποδηλώσει διαφορετικά κεφάλια της ιστορίας. Ολοκληρώθηκε το 1791, από τον Πολωνό αρχιτέκτονα Καρλ Γκότχαρντ Λάνγκχανς. Η τοποθεσία του και η επιβλητικότητά του καθιστά αδύνατο στον επισκέπτη, που θα βρεθεί εκεί, να μην σταθεί για κάποια λεπτά, ώστε να το θαυμάσει και να το φωτογραφίσει.

5.Mitte 

Η κεντρική συνοικία του Mitte είναι μία από τις πιο ζωντανές συνοικίες της πόλης και είναι γνωστή για τη νυχτερινή της ζωή, τις μοντέρνες μπουτίκ, τα βραβευμένα εστιατόρια και τα καλύτερα street καφέ για να πιείτε έναν καφέ. Το Mitte ήταν κάποτε χωρισμένο μεταξύ Ανατολικού και Δυτικού Βερολίνου και σήμερα προσελκύει πλήθη επισκεπτών και αλλά Βερολινέζους.

6.Μνημείο του Ολοκαυτώματος

Χαρακτηρίζεται ως ένας εμβληματικός μνημειακός τόπος. Καλύπτει μία έκταση 19 χιλιάδων τετραγωνικών, βρίσκεται απέναντι από το Ράιχσταγκ (Γερμανικό Κοινοβούλιο) και πολύ κοντά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου στο κέντρο του Βερολίνου. Είναι ένα μνημείο που φτιάχτηκε το 2003 από το Αμερικανό μηχανικό Πίτερ Άιζενμαν και είναι αφιερωμένο στη μνήμη των εβραίων της Ευρώπης.

7.Το ανάκτορο του Charlottenburg

Κατασκευασμένο το 1699 ως θερινή κατοικία της Σοφίας Σάρλοτ, συζύγου του βασιλιά Φρειδερίκου Α’, αυτό το γιγαντιαίο ανάκτορο με τις αμέτρητες πτέρυγες μπαρόκ αρχιτεκτονικής είναι, δίχως αμφιβολία, το μεγαλύτερο παλάτι του Βερολίνου.

Ελάτε μαζί μας σε ένα από τα πρόγραμματα μας και γνωρίστε το Βερολίνο.

espa2 banner
Μετάβαση στο περιεχόμενο