Ρίγα: μια πόλη-αποκάλυψη στη Βαλτική

Η πρωτεύουσα της Λετονίας, με μεσαιωνική αισθητική, κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, και σοβιετικά κατάλοιπα συνδυάζει το χθες και το σήμερα, κοιτώντας με δυναμισμό το αύριο. Πριν λίγα χρόνια, η Ρίγα ψηφίστηκε από τους αναγνώστες της αμερικανικής εφημερίδας USA Today ως η πιο όμορφη πόλη της Ευρώπης. Το Signature Travel σας παραθέτει όλα όσα πρέπει να δείτε και να επισκεφτείτε στην πανέμορφη πόλη, Ρίγα.

1.Παλιά Πόλη

Η Παλιά Πόλη λοιπόν, αποτελεί την καρδιά της Ρίγα και κατακλύζεται από αρχιτεκτονικά στολίδια, που δύσκολα να ξεχάσετε. Μαζέψτε δυνάμεις και περπατήστε όσο μπορείτε. Έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO και σε ένα μεγάλο κομμάτι του έχει πεζοδρομηθεί. 

2.Καθεδρικός Ναός

Χτισμένος το 1211, βρίσκεται στην καρδιά της Παλιάς Ρίγας και αποτελεί τη μεγαλύτερη μεσαιωνική εκκλησία της Βαλτικής. Αξίζει της προσοχής μας τόσο για το Μουσείο Ιστορίας της Ρίγας που στεγάζεται στο εσωτερικό του ναού (από το 1773), όσο και για το επιβλητικό εκκλησιαστικό του όργανο του 1884, ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.

3. Το Μνημείο της Ελευθερίας 

Συμβολίζει τη λετονική κρατική υπόσταση, την εθνική ενότητα, την ανεξαρτησία και την ελευθερία.  Κατασκευασμένο από γρανίτη, τραβερτίνη και χαλκό, ολοκληρώθηκε το 1935 και φιλοτεχνήθηκε από τον διάσημο γλύπτη Karlis Zale.  Στην κορυφή του οβελίσκου του μνημείου βρίσκεται το σύμβολο της ελευθερίας εννέα μέτρων-μια νεαρή γυναίκα που κρατά τρία αστέρια πάνω από το κεφάλι της, τα οποία συμβολίζουν τις τρεις ιστορικές επαρχίες της Λετονίας και την εθνική ενότητα.

4.Τα “Τρία Αδέρφια”

Στην Ελλάδα είναι ταβέρνα, στη Λετονία όμως είναι ένα σύμπλεγμα κτιρίων, που, σύμφωνα με τον μύθο, οικοδομήθηκαν από μέλη της ίδιας οικογένειας. Στον αριθμό 17 βρίσκεται το παλαιότερο (15ος αιώνας), το διπλανό, που στεγάζει το Μουσείο Αρχιτεκτονικής, είναι του 17ου αιώνα και το τρίτο του 18ου αιώνα (Maza Pils iela 17, 19, 21).

5.Κεντρική αγορά

Πρόκειται για μια από τις παλιότερες αγορές στην Ευρώπη. Βρίσκεται στην αρχαία υπόστεγα zeppelin που χρησιμοποιήθηκαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχουν 72.000 τετραγωνικά μέτρα στα οποία πωλούνται βασικές ανάγκες και τυπικά τρόφιμα. Είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσετε μια βόλτα για να δείτε την ατμόσφαιρα της πόλης.

6.Ανεβείτε στον πύργο της εκκλησίας του Αγίου Πέτρου 

Η μεσαιωνική εκκλησία του Αγίου Πέτρου προσφέρει ένα υπέροχο θέαμα αλλά και πανοραμική θέα της Ρίγα, του ποταμού και της Βαλτικής θάλασσας απ’ το καμπαναριό του, που φτάνει στα 130 μέτρα ύψος.

Ελάτε μαζί με το Signature Travel στο πρόγραμμα για Βαλτική και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!

espa2 banner Μετάβαση στο περιεχόμενο