Ορτυγία: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη μικρή νησίδα των Συρακουσών

Η Ορτυγία είναι μικρή νησίδα μόλις λίγα μέτρα μπροστά στην ακτή της Σικελίας, αλλά στην αρχαιότητα ήταν το κέντρο της αρχαίας πόλης των Συρακουσών, τότε που η νοτιανατολική αυτή πόλη της Σικελίας αποτελούσε Ελληνική αποικία. Ένα γραφικό μέρος, κατάλληλο για περπάτημα και βόλτα με επιρροές από πολλούς πολιτισμούς. Έλάτε να γνωρίσουμε παρέα αυτό τον μικρό θησαυρό της Σικελίας.

1.Πως να πάτε

Μπορείτε να φτάσετε με ευκολία από το Παλέρμο ή από την Κατάνια με τρένο. Τα δρομολόγια από Παλέρμο είναι συχνά. Ως εναλλακτική μπορείτε να πάρετε για την μετακίνηση σας λεωφορείο. Ότι μέσο και να πάρετε, η διαδρομή που θα συναντήσετε θα σας μαγέψει.

2. Τι να δείτε

α. Καθεδρικός Ναός των Συρακουσών και Piazza Duomo.

Στην κεντρική πλατεία της Ορτυγίας, βρίσκεται και ο καθεδρικός Ναός των Συρακουσών ο οποίος στεγάζεται σε ένα επιβλητικό κτίριο. Αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco. Δίπλα βρίσκεται μια από τις πιο όμορφες πλατείες η Piazza Duomo, περιτριγυρισμένη από μεγαλοπρεπή κτίρια, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τον καφέ σας.

β. Σιντριβάνι της Άρτεμις

Ένα εντυπωσιακό και περίτεχνο σιντριβάνι που βρίσκεται στην είσοδο για το Ιστορικό κέντρο. Αξίζει να το επισκεφτείτε και να το φωτογραφήσετε, αν μην τι άλλο. Σας συμβουλεύουμε να το επεξεργαστείτε και να εντοπίσετε τις περιγραφικές λεπτομέρειες του.

γ. Αρχαίο Θέατρο Συρακουσών

Το Αρχαίο θέατρο των Συρακουσών ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά θέατρα της αρχαιότητας. Το τοπίο είναι καθαρά Ελληνικό(παραμένουμε Ιταλία) με λίγη εσάνς Επιδαύρου. Από το 1991 αποτελεί το χώρο φιλοξενίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Νέων (Festival Internazionale del Teatro Classico dei Giovani) και φιλοξενεί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

3. Τι να δοκιμάσετε

Η Σικελία φημίζεται για το νόστιμο φαγητό της. Στην Ορτυγία θα βρείτε εξίσου απολαυστικά πιάτα. Top επιλογή που πρέπει να δοκιμάσετε είναι το carpaccio με τόνο και γαρίδες συνοδευόμενο από μαύρο ρύζι. Στην τοπική αγορά της Ορτυγίας θα βρείτε αρκετούς πάγκους με τοπικά προϊόντα, σας προτρέπουμε να δοκιμάσετε.

Ελάτε μαζί μας σε ένα από τα προγράμματα μας και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!

espa2 banner Μετάβαση στο περιεχόμενο