Μπρυζ: 5+1 Signature προτάσεις που πρέπει να επισκεφθείτε!

Η όμορφη μικρή βελγική πόλη είναι μία από εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις που δεν χρειάζονται ούτε δύο λεπτά για να σε μαγνητίσει. Γνωστή και ως η “Βενετία του Βορρά”, αποτελεί ένα από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς των δυτικοευρωπαίων. Πρόκειται για μια πόλη, που υπόσχεται στους επισκέπτες τους πως, εδώ, τα παραμύθια ζωντανέυουν.

  1. Η πλατεία Burg

Η κεντρική πλατεία της πόλης δεν θα μπορούσε να ήταν κάτι λιγότερο από μαγευτική και το στολίδι της πόλης. Κανείς δεν επισκέπτεται τη Μπρυζ χωρίς να περάσει μια βόλτα και να φωτογραφηθεί σε αυτή την υπέροχη πλατεία. Γεμάτη ζωή όλες τις ώρες, με πολλές επιλογές για να φάτε, να πιείτε και να ψωνίσετε.

2. Το Καμπαναριό Belfort

Όλα τα μεσαιωνικά κτήρια είναι μαζεμένα στην πλατεία Markt, δεσπόζει το καμπαναριό Belfort. Αν αντέχετε τα μεγάλα ύψη και τα… 366 σκαλιά ανεβείτε στην κορυφή του και ο κόπος σας θα δικαιωθεί. Συμβουλή μας να πάτε προς το απόγευμα, λίγο πριν το κλείσιμο, ώστε να αποφύγετε την κοσμοσυρροή στην ουρά.

3.  Η Λίμνη Minnewater Και Η Γέφυρα Των Ερωτευμένων

Κρυμμένο σε ένα ήσυχο σημείο των καναλιών, στο νότιο τμήμα της Μπριζ, βρίσκεται ένα όμορφο πάρκο που ονομάζεται Minnewater ή Λίμνη της Μίνα. Φημολογείτο πως τo όνομα της το πήρε από ένα παραμύθι και έναν απαγορευμένο έρωτα. Σύμφωνα με το ίδιο παραμύθι, αν ένα ζευγάρι μοιραστεί ένα φιλί όσο είναι πάνω στη “γέφυρα των ερωτευμένων“, η αγάπη τους θα διαρκέσει για πάντα.

4. Μουσείο Choco Story

Η Μπριζ δεν είναι μόνο μια ονειρεμένη πόλη. Είναι επίσης ένα σημαντικό κέντρο παρασκευής σοκολάτας, με πάνω από 50 εργαστήρια. Αν είστε λάτρης της σοκολάτας (αλλά και αν δεν είστε) επιβάλλεται να επισκεφτείτε το Μουσείο Choco Story. Eδώ θα μάθετε την ιστορία και τα μυστικά της και θα δοκιμάσετε σοκολατάκια που φτιάχνονται εκείνη τη στιγμή μπροστά σας.

5. Η Βασιλική του Ιερού Αίματος

Η βασιλική είναι μία ρωμαιοκαθολική εκκλησία στην πόλη Μπριζ του Βελγίου. Βρίσκεται στην πλατεία Burg και αποτελείται από ένα χαμηλό και ανώτερο παρεκκλήσι, ενώ έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο για την ιστορία του αίματος του Χριστού.

6. Τα Γραφικά Καφέ

Υπάρχουν πολλά όμορφα καφέ και μπιστρό στην Μπριζ, που είναι ιδανικά για ένα διάλειμμα από τις ξεναγήσεις στην πόλη. Σας προτείνουμε να εξερευνήσετε τα σοκάκια της πόλης πίσω από την τουριστική κεντρική πλατεία.

Ελάτε μαζί μας σε όλα τα παραπάνω υπέροχα μέρη του Μπριζ στο πρόγραμμα Βρυξέλλες – Βέλγιο στις 29/4 & 2/6!

espa2 banner Μετάβαση στο περιεχόμενο