Κωνσταντινούπολη: Πόλη των αισθήσεων και των παραισθήσεων

Την χαρακτήρισαν ως σταυροδρόμι των πολιτισμών, πρωτεύουσα του Βυζαντίου και τριών διαδοχικών αυτοκρατοριών. Η μοναδική πόλη που είναι χτισμένη επάνω σε δύο ηπείρους Ευρώπη και Ασία. Η Κωνσταντινούπολη ξεχωρίζει στις συνειδήσεις μας για την θρυλική της ιστορία και το παρελθόν της. Η πόλη έχει αυτό το χαρακτηριστικό ,μπλέκει το παλιό με το καινούργιο ,την ιστορία με την θρησκεία, τους λαούς, τα αρώματα και τα χρώματα, μεταξύ τους.

Το Signature Travel σας δίνει την ευκαιρία μέσα από διαφορετικά προγράμματα, να απολαύσετε όλα όσα προσφέρει η Πόλη.

Τι να επισκεφτείτε:

Σίγουρα ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη δεν θα ήταν ολοκληρωμένο αν δεν επισκεφτείτε την Αγία Σοφία, όπου θεωρείται το καλύτερο παράδειγμα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής στον κόσμο. Ένας επιβλητικός ναός, με μυστηριακή ατμόσφαιρα, όπου χαρακτηρίστηκε ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Βέβαια, λόγω της μακραίωνης ιστορίας της, ο ναός της Αγίας Σοφίας έχει ένα ακόμα μοναδικό χαρακτηριστικό: είναι ένα κτίριο που έχει υπάρξει τόπος λατρείας όχι μόνο για τους Ορθόδοξους, αλλά και τους Καθολικούς και τους Μουσουλμάνους.

Μπλέ Τζαμί:

Βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από την Αγία Σοφία. Είναι το μεγαλύτερο τζαμί της Κωνσταντινούπολης, γνωστό κι ως τζαμί του Σουλτάνου Αχμέντ, από τον οποίο έχει πάρει το όνομα ολόκληρη η περιοχή. Είναι τόσο μεγάλο που φαίνεται από πολλά μέρη της Κωνσταντινούπολης. Επιβλητικό, όμορφο, με καμπύλες, υπάρχουν πολλά επίθετα σε αυτό το αρχιτεκτονικό και καλλιτεχνικό έργο ταυτόχρονα. Σίγουρα πρόκειται για ένα αξιοθέατο σαν καρντ ποστάλ.

Ντολμά Μπαχτσέ:

Το Ντολμά Μπαχτσέ, ή αλλιώς στα ελληνικά «γεμιστός κήπος», είναι ανάκτορο, και συγκεκριμένα αποτελούσε την κατοικία των σουλτάνων. Βρίσκεται δίπλα στο Βόσπορο και η αρχιτεκτονική του είναι πιο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Αξιοθέατο με χαρακτηριστική ομορφιά, με το εσωτερικό του να είναι υπερπολυτελές, γεμάτο χρυσό και σπάνια αντικείμενα. Είναι το μέρος όπου πέθανε ο Κεμάλ Ατατούρκ.

Τοπ Καπί:

Είναι το μεγαλύτερο παλάτι στην Παλιά Πόλη της Κωνσταντινούπολης και χρησίμευσε ως σημαντικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Μην παραλείψετε να πιείτε έναν καφέ ή ένα τσάι στο καφέ που βρίσκεται εκεί, απολαμβάνοντας τη μαγευτική θέα του Βοσπόρου.

Οικουμενικό Πατριαρχείο:

Το Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως είναι ως Μητέρα Εκκλησία και το κατ’εξοχήν Κέντρο ενότητας όλων των κατά τόπους Αυτοκεφάλων και Αυτόνομων Ορθοδόξων Εκκλησιών στην ορθή πίστη και στην κανονική τάξη. Βρίσκεται στο Φανάρι (Balat), μια όμορφη περιοχή της Πόλης, που αξίζει να την περπατήσετε μετά την επίσκεψή σας στο Πατριαρχείο.

Αγορές στην Κωνσταντινούπολη:

Καπαλί Τσαρσί: πρόκειται για την παλιότερη και μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.  Η ιστορία της ξεκινάει από τον 15ο αιώνα και σήμερα στεγάζει περισσότερα από 3000 μαγαζιά. Εδώ θα βρείτε ότι μπορείτε να φανταστείτε, αν και σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, δεν είναι ιδιαίτερα οικονομικό μέρος για αγορές, ενώ πολλά καταστήματα δεν δέχονται κάρτα. Μια βόλτα θα σας παρασύρει, χάνοντας την αίσθηση του χρόνου.

Spice Market (Misir Carsisi)

Γνωστή και ως Αγορά Μπαχαρικών ή Αιγυπτιακή Αγορά, το Misir Carsisi είναι το ιδανικό μέρος για να ψωνίσετε κυρίως μπαχαρικά, τσάι και γλυκά.

Ελάτε μαζί μας σε ένα από τα πρόγραμματα μας για Κωνσταντινούπολη:

Ταξιδεύετε στην Κωνσταντινούπολη; Βρείτε την κατάλληλη δραστηριότητα για εσάς

espa2 banner Μετάβαση στο περιεχόμενο