Καππαδοκία: Οδοιπορικό στην κοιτίδα των πολιτισμών μαζί με το Signature Travel 

Ταξίδέψτε μαζί με το Signature Travel και γνωρίστε την Καππαδοκία μέσα από μοναδικά πρόγραμματα.

Οι επιλεγμένες επισκέψεις μας σε πόλεις, χωριά, αρχαιολογικούς χώρους κλπ. προσφέρουν στους ταξιδιώτες μας μια σφαιρική εικόνα της συγκλονιστικής αυτής γωνιάς του κόσμου.

Η Καππαδοκία δεν είναι απλά ένας προορισμός, είναι ένα ταξίδι ζωής. Μια περιοχή με με τα λαξευμένα σε σπηλιές ξενοδοχεία, τα χρωματιστά αερόστατα και τα ιδιαίτερα πολιτισμικά αξιοθέατα. Το ελληνικό στοιχείο έχει αφήσει έντονο αποτύπωμα, αφού επί αιώνες Έλληνες ζούσαν στα χώματα της Καππαδοκίας. 

Το οδοιπορικό με το Signature Travel ξεκινάει με σημαντικότερο οικισμό της προβυζαντινής περιόδου Άβανο, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Άλυ. Η πόλη φημίζεται για τα κεραμικά της. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να δείτε ζωντανά ανθρώπους να φτιάχνουν κεραμικά. Σας προτείνουμε να σηκώσετε μανίκια και να φτιάξετε και εσείς κάτι, η χαρά της δημιουργία θα σας δικαιώσει, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα.

Συνεχίζουμε με την Σινασσό και ένα ταξίδι στον χρόνο. Χαρακτηρίζεται ως μια γραφικότατη κοινότητα με παλαιά πέτρινα σπίτια εκπληκτικής αρχιτεκτονικής και πάμπολλες εκκλησιές στην οποία το ελληνικό στοιχείο στο τέλος του 19ου αιώνα αριθμούσε περί τις 4000 ψυχές. Ολόκληρος ο οικισμός είναι τμήμα της Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Όσο εξελίσσεται η περιήγηση, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την πρωτεύουσα της Καππαδοκίας, την Καισαρεία, μιας από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες περιοχές της Μικράς Ασίας.Τα πρώτα ονόματά της ήταν Μάζακα από την προϊστορική θεότητα Μα και Ευσέβεια και πήρε το τελευταίο της όνομα το 17 μ.Χ.


Από την Καππαδοκία στο Ικόνιο 

Το Ικόνιο, με την πλούσια ιστορία και τις βαθιά ριζωμένες παραδόσεις του, κατέχει σημαντική θέση στην καρδιά των εξερευνητών. Βυθιστείτε στη συναρπαστική ιστορία της αυτοκρατορίας των Σελτζούκων και των πολιτιστικών ανακαλύψεων. Επιπλέον Στο Ικόνιο γεννήθηκε ο Έλληνας αρχιτέκτονας Καλογιάννης έργο του οποίου αποτελεί ο Γκιοκ Μεντρεσές στη Σεβάστεια της Καππαδοκίας. Τον 9ο αι. ιδρύθηκε η ορθόδοξη Μονή Αγίου Χαρίτωνος στη Σύλλη κοντά στο Ικόνιο.

Σε μια πανοραμική ξενάγηση θα μπορέσετε να δείτε τα μνημειώδη, φτιαγμένα από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα τοίχοι του κάστρου της πόλης, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα, κατά την διάρκεια της βασιλείας του ​​Σελτζούκου σουλτάνου Alaattin Keykubat. Το Gupgupoglu Konagi, μια Οθωμανική έπαυλη του 18ου με όμορφα ξύλινα μπαλκόνια και πόρτες, στην οποίο τώρα στεγάζετε το Εθνογραφικό Μουσείο.


Nεραϊδοκαμινάδες», Yπόγειες πόλεις και Bόλτες με το αερόστατο.

Η βόλτα με τα αερόστατα είναι το σήμα κατατεθέν της Καππαδοκίας. Επισκέπτες από όλο τον κόσμο φτάνουν στην περιοχή για να πετάξουν ψηλά και να θαυμάσουν την απόλυτη θέα. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την ανατολή του ηλίου στα 1500 μέτρα, μια αξέχαστη εμπειρία, που θα σταθείτε τυχεροί αν ο καιρό σας ευνοήσει.

Σε βάθος 85 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης, η Μαλακοπή Καππαδοκίας, με σημερινό όνομα Derinkuyu, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες υπόγειες πόλεις της Τουρκίας. Ανακαλύφθηκε τυχαία το 1963. Μας εντυπωσιάζει το γεγονός πως στις πόλεις αυτές κατοικούσαν άνθρωποι. Οι άνθρωποι μπορούσαν να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω τούνελ και ενημέρωναν ο ένας τον άλλο για όσα συνέβαιναν στο φως του ήλιου.

Θέλουμε να σας μεταδώσουμε λίγο από την ομορφιά αυτού του σεληνιακού τοπίου αλλά και να σας παροτρύνουμε να κάνετε το επόμενο ταξίδι σας μαζί με το Signature Travel.

espa2 banner
Μετάβαση στο περιεχόμενο