Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα: Μια μαγευτική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους

Ο βυθός και τα καταγάλανα νερά της θάλασσας κρύβουν τα δικά τους μυστικά.

Τόσο οι μεγάλοι όσο και τα παιδιά λατρεύουν την εξερεύνηση. Η υποθαλάσσια μάλιστα έχει και ένα παραπάνω μυστήριο. Τα πάρκα αποτελούν ένα μοναδικό τρόπο για να έρθουμε κοντά με τη φύση, να εξοικειωθούμε με την υποθαλάσσια ζωή και φυσικά να ευαισθητοποιούμε περιβαλλοντικά μέσα από την επαφή μας με το φυσικό περιβάλλον.

Η Ζάκυνθος & η Αλόννησος είναι τα δύο ελληνικά νησιά που φιλοξενούν Θαλάσσια Πάρκα.

Τα δύο πανέμορφα νησιά είναι ούτως ή άλλως ιδανικοί καλοκαιρινοί προορισμοί. Ωστόσο, αν σας αρέσει λίγο περισσότερο η θάλασσα και η εξερεύνηση και πρόκειται να περάσετε τις διακοπές σας οικογενειακά με τα παιδιά, τα Πάρκα αποτελούν έναν ακόμη λόγο για να τα επιλέξετε. Η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη.

Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου–Βορείων Σποράδων

Το πρώτο πάρκο της Ελλάδας είναι και το μεγαλύτερο που συναντάται στην Ευρώπη. Ήδη από το 1992 η περιοχή ανακηρύχθηκε Εθνικό Θαλάσσιο πάρκο, με σκοπό την προστασία του βιότοπου και της μεσογειακής φώκιας (monachus monachus). Πρόκειται για ένα μοναδικό βιότοπο που φιλοξενεί σπουδαίο φυσικό πλούτο και σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας μεταξύ άλλων ψαριών, πτηνών και θηλαστικών. Μπορείτε να απολαύσετε ημερήσιες εκδρομές  για εκπαίδευση και ψυχαγωγία. Οι μικροί μας φίλοι σίγουρα θα εντυπωσιαστούν. Σε κάποια συγκεκριμένα σημεία, θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα νερά.

 Tip: Οι έμπειροι δύτες μπορούν φυσικά να εξερευνήσουν το βυθό.

Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου

Το συγκεκριμένο πάρκο ιδρύθηκε το 1999, με κύριο στόχο τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου της περιοχής. Μάλιστα, πρόκειται για το πρώτο τέτοιου είδους που ιδρύθηκε στη Μεσόγειο, για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα – Καρέτα. Μέχρι και σήμερα αποτελεί το σημαντικότερο βιότοπο ωοτοκίας της.

Η προστατευόμενη περιοχή εκτείνεται από τον κόλπο του Λαγανά, όπου βρίσκουν καταφύγιο οι περισσότερες χελώνες, έως και την παράκτια ζώνη, όπου συναντώνται το Μαραθωνήσι και οι Νήσοι Στροφάδες.

Βρείτε το ιδανικό ξενοδοχείο για εσάς στη Ζάκυνθο, με την Υπογραφή του… Signature Travel

Πηγή: diakopes.gr

espa2 banner Μετάβαση στο περιεχόμενο