Βουδαπέστη: 5+1 πράγματα που μπορείτε να κάνετε, by Signature Travel

Η Βουδαπέστη είναι η πιο δημοφιλής πόλη του εξωτερικού για διακοπές που επιλέγουν οι Έλληνες/ίδες, και όχι άδικα. Μια πανέμορφη πόλη, με άπειρες επιλογές για εσάς και την παρέα σας. Μια πόλη με απίστευτες εικόνες, που συνδυάζει ιστορία, αξιοθέατα, δραστηριότητες και καλό φαγητό.

1.Το εμβληματικό κτήριο του Ουγγρικού Κοινοβουλίου

Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της πόλης, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, όπως του αρμόζει. Είναι εμπνευσμένο από το Παλάτι του Westminster και εκτείνεται σε 250 μέτρα κατά μήκος του ποταμού. Με μια βαρκάδα μέσα από τον Δούναβη, θα απολαύσετε το κτίριο από την καλύτερη οπτική.

2. Η Βασιλική του Αγίου Στεφάνου

Πρόκειται για την μεγαλύτερη εκκλησία της πόλης με σημαντικά θρησκευτικά κειμήλια. Η Βασιλική φημίζεται για την ιστορική της αξία και την όμορφη νεοκλασική της αρχιτεκτονική. Κάντε στον εαυτό σας μια χάρη και ανεβείτε μέχρι τον τρούλο του ναού, η θέα της πόλης θα σας συγκλονίσει.

3.Χαλάρωση στα Λουτρά

Τι και αν πάτε στην Βουδαπέστη τους πιο χειμερινούς μήνες; Σας συμβουλεύουμε να μην ξεχάσετε τα μαγιό σας. Η Βουδαπέστη, με τις περισσότερες από 100 φυσικές ιαματικές πηγές, είναι μία από τις πιο διάσημες λουτροπόλεις της Ευρώπης. Θα λέγαμε ότι είναι μια από τις must εμπειρίες της πόλης.

4.Στο Νησί της Μαργαρίτας

Πρόκειται για ένα καταπράσινο πάρκο στη μέση του Δούναβη. Μια εξαιρετική επιλογή για να περάσετε μια μέρα χαλάρωσης με διάφορες δραστηριότητες μέχρι και «μουσικό» σιντριβάνι και συγκρότημα με πισίνες και θερμά ιαματικά νερά. Ενδείκνυται για θερινούς μήνες, κρατώντας, βέβαια, και τον χειμώνα την ομορφιά του.

5.Τα ιστορικά καφέ

Στην Βουδαπέστη σίγουρα θα βρείτε εξαίρετα μαγαζιά για να απολαύσετε τον καφέ σας, γεμάτα αισθητική. Το πιο γνωστό  είναι το New York Café, που κάποτε ψηφίστηκε ως το πιο όμορφο cafe στον κόσμο. Τα καφέ της Βουδαπέστης χαρακτηρίζονται από μια ομορφιά, που θα σας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή.

6. Βόλτα στη Λεωφόρο Andrassy και στο City Park

Η λεωφόρος ξεκινά πίσω από τη βασιλική και εκτείνεται μέχρι την Πλατεία Ηρώων, ένα από τα πιο διάσημα μνημεία της πόλης, θα σας προσφέρει μια γεμάτη και φανταχτερή βόλτα. Θα συναντήσετε Κρατική Όπερα και το Σπίτι του Τρόμου. Εκεί που τελειώνει η λεωφόρος, ξεκινά το City Park, που φιλοξενεί μια τεράστια τεχνητή λίμνη.

Ελπίζουμε αυτός ο ταξιδιωτικός οδηγός να σας βοηθήσει και να ικανοποιήσει τις προσδοκίες σας από το ταξίδι στην Βουδαπέστη. Ακολουθήστε μας σε μία οργανωμένη αναχώρηση Signature Travel και ζήστε την Βουδαπέστη στα καλύτερά της

espa2 banner Μετάβαση στο περιεχόμενο