Βερόνα: Ταξίδι στη σαγηνευτική πόλη του Ιταλικού Βορρά

Μια από τις ομορφότερες πόλεις, που έχει κηρυχθεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομίας από την Unesco και θεωρείται η πόλη του έρωτα, μιας και εδώ, σύμφωνα με τον θρύλο, έζησαν ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, του Σαίξπηρ. Διαθέτει έως και σήμερα έναν αξιοσημείωτο αριθμό μνημείων από την αρχαιότητα, τον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση, συνδυάζοντας άφθονο ρομαντισμό, απαράμιλλη ομορφιά και πλούσια πολιτιστική κουλτούρα.

Η Βερόνα με μια ματιά:

Ρωμαϊκή  Αρένα της Βερόνας

Το πρώτο πράγμα που θα δείτε στην πανέμορφη αυτή πόλη είναι ένα μίνι Κολοσσαίο. Το μεγαλύτερο και πιο επιβλητικό μνημείο της πόλης, το Fondazione Arena Di Verona είναι η τρίτη μεγαλύτερη ρωμαϊκή αρένα στην Ιταλία μετά την αρένα της Κάπουα και το Κολοσσαίο στη Ρώμη. Χωράει έως και 25.000 θεατές και σήμερα φιλοξενεί συχνά μουσικά δρώμενα, συμπεριλαμβανομένου και του διάσημου φεστιβάλ όπερας, Festival lirico all’Arena di Verona.

Αναζητείστε το σπίτι της Ιουλιέτας

Αναμφισβήτητα ένα από τα πιο διάσημα σημεία στη Βερόνα είναι το σπίτι της Ιουλιέτας που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Πρόκειται για το σημείο της πόλης, που ο ρομαντισμός ζωντανεύει και νικάει την πραγματικότητα. Το γεγονός ότι σε αυτό ακριβώς το σπίτι έζησε όντως η οικογένεια Capello θολώνει ακόμη περισσότερο τη λεπτή γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας, και καθιστά το μέρος πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες.

Επισκεφθείτε το Castelvecchio

Το κάστρο του Καστελβέκιο (Castelvecchio), που στα ιταλικά θα πει το παλιό κάστρο, χτίστηκε από τη δυναστεία των Scaliger που κυβέρνησε την πόλη κατά το μεσαίωνα για πάνω από έναν αιώνα. Το κάστρο είναι λιτό και στιβαρό, φτιαγμένο με κόκκινα τούβλα είναι τυπικό παράδειγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής. 

Piazza Delle Erbe

Σίγουρα πρέπει να περιηγηθείτε στην γοητευτική πλατεία, όπου στα ελληνικά μεταφράζεται “πλατεία των βοτάνων”. Η μικρή πλατεία της Βερόνας αποτελεί ιδανική τοποθεσία για τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής. Με δεκάδες κτίρια – μνημεία με μπαρόκ τεχνοτροπίες, τοιχογραφίες και εντυπωσιακά αγάλματα και σκαλιστά τραβούν τα βλέμματα όλων! 

Περιπλανηθείτε στο Giardino Giusti

Ένας από τους πιο όμορφους κήπους της Ιταλίας, διατηρώντας το αναγεννησιακό στυλ του. Είναι ένα κρυμμένο μικρό κόσμημα στη Βερόνα.  Η διαμόρφωσή του ξεκίνησε στα τέλη του 16ου αιώνα και σταδιακά εμπλουτίστηκε. Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος έπληξε σκληρά αυτόν τον κήπο: τα φυτά, αν δεν καταστράφηκαν, υπέστησαν μεγάλες ζημιές. Σήμερα έχει επανέλθει στην αρχική του μορφή.

Ελάτε μαζί μας σε ένα από τα πρόγραμματα μας για Βερόνα:

espa2 banner Μετάβαση στο περιεχόμενο