Βελιγράδι: H όμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας – ένας ελκυστικός προορισμός

Το Βελιγράδι αποτελεί μια αυθεντική βαλκανική πρωτεύουσα, με τεράστια ιστορία. Βρέχεται από τον Σάββο και τον Δούναβη και έχει κεντροευρωπαϊκό αέρα. Λίγο πριν τον ερχομό της νέας χιλιετίας γνώρισε τον τρόμο του πολέμου, μέσα από τον κτηνώδη βομβαρδισμό. Σήμερα το Βελιγράδι έχει αναγεννηθεί και έχει μετατραπεί σε μια σύγχρονη πόλη. Εμείς θα σας παραθέσουμε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες και τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε.

Τι να επισκεφτείτε:

1.Kalemegdan

Το κάστρο και το οχυρό Kalemegdan είναι ένα από τα ιστορικότερα σημεία στο Βελιγράδι και ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε σε όλα τα κράτη της πρώην Γιουγκουσλαβίας. Το οχυρό Kalemegdan είναι ουσιαστικά τα παλιά τείχη της πρωτεύουσας της Σερβίας. Θα απολαύσετε τον περίπατο στην γύρω περιοχή που κατακλύζεται από πράσινο.

2.Πεζόδρομος Knez Mihailova

Η πιο ευρωπαϊκή λεωφόρος του Βελιγραδίου είναι ίσως και ο πιο σημαντικός και πολυσύχναστος δρόμος της πόλης. Θυμίζει αρκετά τη δική μας οδό Ερμού έτσι όπως είναι περιτρυγισμένος από πολλά όμορφα και ιστορικά κτήρια της πόλης. Ο δρόμος είναι κατακλεισμένος από μαγαζιά και πλανόδιους. Ακόμα και να μην έχετε πρόθεση να ψωνίσετε, αξίζει να διασχίσετε αυτό τον δρόμο.

3.Η Εκκλησία του Αγίου Σάββα

Η Εκκλησία του Αγίου Σάββα είναι μια Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και μία από τις μεγαλύτερες στο είδος της, στον κόσμο. Είναι χτισμένη στο κέντρο της  πόλης και θεωρείται σήμα κατατεθέν του Βελιγραδίου.

4.Περιοχή Skadarlija

Η Skadarlija είναι μια μικρή γειτονιά  με όμορφα  λιθόστρωτα δρομάκια κοντά στο Εθνικό Θέατρο του Βελιγραδίου . Είναι επίσης  δημοφιλές σημείο γιατί έχει πολλά εστιατόρια που σερβίρουν παραδοσιακή σερβική κουζίνα. Την άνοιξη η περιοχή εκεί γύρω μετατρέπεται σε μια πολύχρωμη όαση γεμάτη λουλούδια.

5. Μουσείο Nicola Tesla

Το μουσείο Φυσικής Nicola Tesla, βρίσκεται στο κέντρο του Βελιγραδίου, και αποτελεί το διασημότερο μουσείο της χώρας. Είναι αφιερωμένο στη ζωή και δουλειά του Nikola Tesla. Το μουσείο ανήκει στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

6.Manufaktura

Αποτελεί ένα από τα πιο φημισμένα και καλύτερα εστιατόρια της πόλης, το Manufaktura με τον φανταστικό εσωτερικό και εξωτερικό χώρο είναι ένα μέρος με φιλόξενη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα και ένα εξαιρετικό μενού που «παντρεύει» την παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία.

7.Εθνικό Μουσείο

Το Εθνικό Μουσείο της Σερβίας είναι το μεγαλύτερο και παλαιότερο μουσείο στη Σερβία. Βρίσκεται στην Πλατεία Δημοκρατίας, στο Βελιγράδι, της Σερβίας. Το μουσείο ιδρύθηκε στις 10 Μαΐου 1844. Από την ίδρυσή του, η συλλογή του έχει αυξηθεί σε πάνω από 400.000 αντικείμενα.

Eλάτε μαζί μας σε ένα από τα προγράμματα μας και γνωρίστε το πανέμορφο Βελιγράδι από κοντά!

Ταξιδεύετε στο Βελιγράδι; Βρείτε την κατάλληλη δραστηριότητα για εσάς

espa2 banner Μετάβαση στο περιεχόμενο